Τριπλή συνεχόμενη βράβευση για το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά» - LIFE TERRACESCAPE

Τριπλή συνεχόμενη βράβευση για το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά»

21.12.2022

Συνεχίζεται η επιτυχία του ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά» σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, του έργου LIFE TERRACESCAPE, με 3 επιπλέον διακρίσεις στα Φεστιβάλ που συμμετείχε.

Το ντοκιμαντέρ διακρίθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ –docfest, αποσπώντας το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και το Βραβείο Πρεμιέρας, μεταξύ 120 ταινιών. Το Φεστιβάλ διεξάχθηκε στη Χαλκίδα, το διάστημα 22-27 Νοεμβρίου 2022.

Βγαίνοντας εκτός συνόρων, το ντοκιμαντέρ έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Odysseus Awards) στο 16ο Φεστιβάλ ΕλληνικούΚινηματογράφου Λονδίνου 2022 – Winter Edition. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί τη διαχρονική σχέση των νησιωτών με το τοπίο του Αιγαίου, εστιάζοντας στην κατασκευή και καλλιέργεια αναβαθμίδων, απόλυτα συνυφασμένων με τη νησιώτικη ζωή. Παρουσιάζεται το παρελθόν, παρόν και μέλλον της καλλιέργειας σε αναβαθμίδες, η πολιτιστική και οικολογική τους αξία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική σημασία τους, μέσα από τη διαχρονική λειτουργία τους ως Πράσινες Υποδομές, οι οποίες σήμερα αποτελούν εργαλείο ανυπέρβλητο για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που απειλούν το Αιγαίο.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους του Ανδριώτες και μη που υποστήριξαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Η παραγωγή είναι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιστημονικώς υπεύθυνη τη Συντονίστρια του έργου Θεοδώρα Πετανίδου.