Το δρώμενο της πρώτης ημέρας του 1ο Σχολείου Ξερολιθιάς της Άνδρου - LIFE TERRACESCAPE

Το δρώμενο της πρώτης ημέρας του 1ο Σχολείου Ξερολιθιάς της Άνδρου

07.11.2021

Με πολύ κέφι και δημιουργική διάθεση άρχισε χτες, 6 Νοεμβρίου, το 1ο Σχολείο Ξερολιθιάς της Άνδρου, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE.

Το πρωινό άρχισε με γνωριμία μαθητευομένων, τεχνιτών και διοργανωτών στην εμβληματική αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου (ΚΠΕ), του πρώτου σχολείου της Άνδρου και από τα πρώτα που λειτούργησαν στην προεπαναστική τότε Ελλάδα (1813). Ακολούθησε το πρακτικό μέρος του Σχολείου, ακριβώς δίπλα από το ΚΠΕ, που περιελάμβανε καθαρισμό μέρους του ξερολιθικού τοιχίου μήκους 70 περίπου μέτρων, το οποίο αποτελεί και στόχο αποκατάστασης του παρόντος Σχολείου, καθώς και η επιδεικτική θεμελίωση και χτίσιμο μικρού τμήματος του καθαρισμένου.

Το απόγευμα, στην αίθουσα του ΚΠΕ, έγινε η παρουσίαση του έργου LIFE TERRACESCAPE από την συντονίστρια του έργου, καθώς και παρουσιάσεις από μέρους των δύο βασικών εταίρων του έργου, του Δήμου Άνδρου και του Πράσινου Ταμείου. Ακολούθησε συζήτηση και προγραμματισμός για τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Την συζήτηση παρακολούθησε, μέσω τηλεδιάσκεψης και παρεμβαίνοντας, η παρακολουθήτρια (monitor) του έργου κυρία Σοφία Παπαγεωργίου, εκ μέρους του CINEA της EE.

Από σήμερα οι απογευματινές συναντήσεις (16.00-18.00) θα είναι ελεύθερα προσβάσιμες, για όποιον ενδιαφέρεται, στον σύνδεσμο:

https://aegean-gr.zoom.us/j/94919085128?pwd=QmhuSkpCVU0zU0RhNTdtQjVlZ0U2QT09.