Πανεπιστήμιο Αθηνών - LIFE TERRACESCAPE

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έχοντας ως έτος ίδρυσης το 1837, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και δεύτερο σε μέγεθος στη χώρα. Αποτελεί ένα σύγχρονο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με 33 Τμήματα, 158 εργαστήρια και 6 κεντρικές βιβλιοθήκες.

Η Σχολή Βιολογίας ιδρύθηκε το 1970 και αποτελείται από 7 Τομείς. Η ομάδα του έργου προέρχεται από τον Τομέα Ζωολογίας και επικεντρώνεται στην έρευνα και διατήρηση της πανίδας, με έμφαση στα ασπόνδυλα, τα ερπετά, τα αμφίβια και τα μικρά θηλαστικά. Τα μέλη της ομάδας έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά και διαχειριστικά προγράμματα για τη μελέτη και προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων ειδών και οικοσυστημάτων. Το Ζωολογικό Μουσείο της Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, εποπτεύεται από την ίδια ομάδα. 

H ομάδα του έργου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, πραγματοποίησε το 2014 με επιτυχία ένα έργο που στόχευε στη σύγκριση των επιπέδων βιοποικιλότητας σε μια σειρά οργανισμών μεταξύ περιοχών με ξερολιθιές στα νησιά του Αιγαίου.

http://www.biol.uoa.gr